A Fritz Bútor Kft. modern termelési kihívásokhoz való alkalmazkodást segítő technológiai fejlesztése.

A kedvezményezett neve: FRITZ-BÚTOR Gyártó és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság,

A projekt címe: Fritz Bútor Kft. modern termelési kihívásokhoz való alkalmazkodást segítő technológiai fejlesztése

A szerződött támogatás összege: 37 079 164 Ft azaz harminchétmillió- hetvenkilencezer -százhatvannégy forint

A támogatás mértéke: 70.00 %

A beruházással TEÁOR 3102’08 Konyhabútorgyártás tevékenységünket kívánjuk fejleszteni.

-Sor kerül 1 db BIESSE SELCO WN 250 táblafelosztó beszerzésére. Az új technológia beszerzésének oka a kapacitásnövelés és minőségjavítás. Jelenleg egy formatizáló körfűrésszel vágjuk fel az egész bútorlap táblákat, ami kis teljesítményű gép. A táblafelosztó technológiájából adódóan kiküszöböli a vágási pontatlanságokat (Pl. derékszög) valamint a leszorító gerenda segítségével a táblák görbületéből adódó kipattogzásokat is.

-Beszerzésre kerül még 1 db BIESSE Akron 1330 A élzáró automata, melynek célja a technológiai újítás. Segítségével egy általunk korábban nem alkalmazott technológiát a PU ragasztást tudjuk megvalósítani. A PU élzárás első és legfontosabb előnye a ragasztó fuga szabad szemmel nem is látható vastagsága, ez a fugavastagság tökéletesen láthatatlan, elégséges és piacképes. A PU vékonyfuga a fentiek mellett víz és páraálló, ami sokkal szélesebb felhasználhatóságot biztosít az így készült termékeknek, illetve a ragasztás hőállósága is magasabb, mint a hagyományos EVA élzárás esetében.

-Informatikai fejlesztés keretében sor kerül szoftver beszerzésére: KORPUS LABEL MODUL. A szoftver a meglévő gyártáselőkészítő szoftverünk kiegészítő modulja, aminek a segítségével az elkészített szabásterveket importálni tudjuk a táblafelosztó gépre. 

A projekt keretében üzembe helyeztünk egy COIMA SHK 5 típusú elszívó berendezést. A beszerzésre kerülő új gépek miatti porszennyezettség növekedés teszi fontossá beüzemelését.

A projekt tényleges befejezési dátuma: 2022.01.11.

A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.14-20-2021-00015