LAPSZABÁSZAT

Bevezető

A fokozott vásárlói igényeknek megfelelően, megkezdtük lapszabászati termékek forgalmazását. Egy az Európai Unió által finanszírozott pályázat keretében új, nagy teljesítményű táblafelosztóval és egy PU élzárásra alkalmas élzáró géppel bővült gépparkunk. A minőséget nálunk a legkorszerűbb technológiák és sokéves szakmai tapasztalatunk garantálja önnek.

Bízunk benne, hogy hamarosan Önt is ügyfeleink között üdvözölhetjük!

Forgalmazott termékek

 • Laminált forgácslapok
 • Furnérozott forgácslapok
 • Konyhai munkalapok
 • Konyhai hátfallemezek
 • HDF hátfallemezek
 • Natúr forgács és MDF lapok
 • Rétegelt lemezek
 • Kompakt lemezek
 • Konyhai munkalap kiegészítők, vízzáró, egységcsomag

Szolgáltatások

 • Tábla optimalizálás
 • Méretre vágás
 • Élzárás EVA (hagyományos)
 • Élzárás PU (vízálló)
 • Munkalapok élzárása élgömbolyítéssel
 • Munkalapok összemarása 90°-ban
 • Szögvágás
 • Íves, egyedi elemek gyártása, élzárása
 • Pánthelyfúrás
 • Ingyenes kiszállítás bruttó 200 000 Ft feletti megrendelés esetén Pakson és 10 km-es körzetében.
Forgalmazott laptermékeinkről bővebben érdeklődhet a jafholz.hu oldalon.

Árajánlatkérését két módon adhatja le:

  1. Használhatja excel megrendelő lapunkat, amelyet kitöltve a szabaszat.fritz@gmail.com e-mail címre kérünk elküldeni. A kalkuláció után a megadott e-mail címre elküldjük ajánlatunkat. A táblázat kitöltéséről lentebb tájékozódhat az általános kitöltési segédlet menüpont alatt
  2. Használhatja intelligens online árajánlatkérő felületünket, ahol regisztráció után kérhet ajánlatot. Ennek az az előnye, hogy a bútorlapokat legördülő menüből választhatja ki, ahol a színek is látszanak, valamint élzáró ajánlást is tesz a program, továbbá a maximális és minimális méretekre is figyelmeztetés kapunk. Megrendelés esetén ezen a felületen folyamatosan nyomon követhető a rendelés állapota, láthatóak a kalkulált szabástervek, valamint a korábban rendelt szabászati megrendelések is. Az árajánlatkérés / megrendelés menetéről lentebb tájékozódhat az online árajánlatkérő és az általános kitöltési segédlet menüpontok alatt

További információ: Fritz János, telefon: 06 70 317 1941, E-mail: szabaszat.fritz@gmail.com

Online árajánlatkérés / megrendelés

Az ÁRAJÁNLAT KÉRÉS / MEGRENDELÉS gomb elnavigálja a Korpusline lapszabászati megrendelő oldalunkra, ahol először regisztrálni kell. Itt kérjük a gyártóra vonatkozó rubrikába a Fritz-Bútor Kft. -t írja.
Regisztráció után belépve az “Új ajánlatkérés/megrendelés” fülre kattintva adhat le megrendelést.
Az “Adatok” fül kitöltése után kattintson a “Bútorlap” fülre. Ezen az oldalon kell megadni a rendelni kívánt anyagok típusát, méretét, élzárását és az esetleges megjegyzéseket a munkával kapcsolatbana az általános kitöltési segédlet figyelembevételével. Az adatok felvitele után az “elküldés” gombra kattintva megkapjuk az árajánlat kérést, amit hamarosan visszaigazolunk, ebben fogja látni a szükséges anyagmennyiséget, a szabászati térképeket a határidőt és az árat. Elfogadás után indul a gyártás.

 

Általános kitöltési segédlet

Az adatok megadása:
Az online megrendelő esetén A “bútorlap megnevezés” rubrikába kattintva a kereső mezőbe kezdje el beütni a kívánt anyag kódjelét, pl.: H3331. vagy tölgy stb. Így leszűkül a választási lehetőség és ki tudja választani a kívánt terméket. Excel megrendelésnél csk a kívánt bútorlap kódját kell megadni.
Ezután a kívánt méreteket mell megadni mm-ben! Figyelem: a hosszúság a szálirányos anyagok estében a szálirány hosszát fogja eredményezni, a szélesség pedig a keresztirányú méretet!
Amennyiben a szálirányosságra a “NEM” szót állítja be, úgy az optimalizálásnál a program nem veszi figyelembe a szálirányosságot az ön kérésére, így néha jobb kihozatal érhető el.
Online megrendelő esetén a duplung mezőt bepipálva nem 18 mm vastag, hanem 36 mm vastag anyag készül úgy, hogy 2 anyagot összeregasztunk és egyben élzárjuk. Excel megrendelésnél egyszerűen a vastagsághoz 36-ot kell írni.

Fontos: Minden esetben szabászati méretet kell megadni mm-ben! Ez azt jelenti, hogy az alkatrész ekkorára lesz szabva élzáró nélkül!

Élzárás:
Minden alkatrészhez 2 tipusú élzárót lehet megadni pl.: 0,4 mm vastag és 2 mm vastag ABS, vagy 2 különböző színű 2 mm vastag ABS. Az online megrendelő esetén a program felajánlja a színazonos élzárókat, de választhatunk teljesen eltérő színt is. Excel megrendelőnél az élzáró színkódját és vastagságát kell beírni, pl.: u108 23/2 mm ABS. A duplungolt anyagoknál 42/2 mm-es széles élzárót kell választani, feltűntetni.
A “H” és “SZ” rubrikákba 1-est illetve 2-est lehet írni, attól függően, hogy hány hosszú (szálirányos) és hány rövid oldalt szeretnénk élzárni az adott élzáróval. Figyelem: a hosszú oldal nem minden esetben a ténylegesen hosszabb oldal, hanem az méretek megadásánál a “Hossz” mezőbe írt oldalt jelenti.

Példa:
Az alkatrészünk hossz: 800 mm, szél: 500 mm. Ebben az esetben az anyag száliránya 800 mm. Az élzárásnál az 1. típusnál 2 mm-es színazonos élzárót kiválasztva, a H rubrikába 2-est az, SZ rubrikába 1-est írva, azt eredményezi, hogy 2 db 800 mm-es oldal és 1 db 500 mm-es oldal lesz élzárva. Ha a 2. típusnál kiválasztunk egy 0,-es színazoznos élzárót, akkor már csak az SZ rubrikába írhatunk egy 1-est, így a maradék 500 mm-es oldalt 0,4 mm- vastag élzáróval élzárjuk.

Fontos: Az élzáró gép minden élzárt oldalnál 1 mm-t visszamar a panel éléből, de ezt az optimalizáló program magától ráadja, ezzel nem kell kalkulálni. Viszont az élzárás az élzáró vastagságával megnöveli a méretet!

Példa:
Ha egy 400 x 400 mm-es alkatrész minden oldalát 2 mm vastag élzáróval élzárjuk, akkor 404 x 404 mm lesz az élzárt anyag mérete.

Általános információk

Az adatok felvitele után az “elküldés” gombra kattintva cégünk megkapja az árajánlat kérést, amit hamarosan visszaigazolunk, ebben fogja látni a szükséges anyagmennyiséget, a szabászati térképeket a határidőt és az árat. Elfogadás után indul a gyártás.

– Vállalási határidő min. 7 munkanap.
– Cégünk minden esetben 50% előleget kér a munka megkezdése előtt.
– Minden bruttó 100 000 Ft feletti szabászati megrendelést ingyenesen házhoz szállítunk 10 km-es körzetben.
– A megrendelt szabott árut raklapokra helyezzük, csereraklap hiányában raklaponként bruttó 4000 Ft-ot számítunk fel.
– Csak egész táblákat és egész szál munkalapot értékesítünk, a maradékot is a rendelt alkatrészekhez csomagoljuk.
– Bútorlap táblaméret: 2800 x 2070 mm, ebből 20 mm leesik mindkét méretből szélezés miatt.
– Laminált munkalap méret: 4100 x 600/900/920 mm, itt a hosszméretből esik le 20 mm
– Fűrészlap vastagság 4,2 mm- ez minden vágásnál kiesik.