Lapszabászat

Bevezető

Örömmel jelenthetem be, hogy a fokozott vásárlói igényeknek megfelelően, megkezdtük lapszabászati termékek forgalmazását. Egy az Európai Unió által finanszírozott pályázat keretében új, nagy teljesítményű táblafelosztóval és egy PU élzárásra alkalmas élzáró géppel bővült gépparkunk. A minőséget nálunk a legkorszerűbb technológiák és sokéves szakmai tapasztalatunk garantálja önnek. Tegye ön is próbára lapszabászatunkat!

Forgalmazott termékek

 • Laminált forgácslapok
 • Konyhai munkalapok
 • Konyhai hátfallemezek
 • HDF hátfallemezek
 • Natúr forgács és MDF lapok
 • OSB lapok
 • Konyhai munkalap kiegészítők, vízzáró, egységcsomag

Szolgáltatások

 • Tábla optimalizálás
 • Méretre vágás
 • Élzárás
 • Munkalapok élzárása élgömbolyítéssel
 • Munkalapok összemarása 90°-ban
 • Szögvágás
 • Íves, egyedi elemek gyártása, élzárása
 • Pánthelyfúrás

A megrendelés menete

Az ÁRAJÁNLAT KÉRÉS / MEGRENDELÉS gomb elnavigálja a Korpusline lapszabászati megrendelő oldalunkra, ahol először regisztrálni kell. Itt kérjük a gyártóra vonatkozó rubrikába a Fritz-Bútor Kft. -t írja.
Regisztráció után belépve az “Új ajánlatkérés/megrendelés” fülre kattintva adhat le megrendelést.
Az “Adatok” fül kitöltése után kattintson a “Bútorlap” fülre. Ezen az oldalon kell megadni a rendelni kívánt anyagok típusát, méretét, élzárását és az esetleges megyzéseket a munkával kapcsolatbana következők figyelembevételével:

Az adatok megadása:
A “bútorlap menevezés” rubrikába kattintva a kereső mezőbe kezdje el beütni a kívánt anyag kódjelét, pl.: H3331. vagy tölgy stb. Így leszűkül a válasuztási lehetőség és ki tudja választani a kívánt terméket.
Ezután a kívánt méreteket mell megadni mm-ben! Figyelem: a hosszúság a szálirányos anyagok estében a szálirány hosszát fogja eredményezni, a szélesség pedig a keresztirányú méretet!
Amennyiben a száliránynyosságra a “NEM” szót állítja be, úgy az optimalizálásnál a program nem veszi figyelembe a szálirányosságot az ön kérésére, így néha jobb kihozatal érhető el.
A dupplung mezőt bepipálva nem 18 mm vastag, hanem 36 mm vastag anyag készül úgy, hogy 2 anyagot összeregasztunk és egyben élzárjuk.

Fontos: Minden esetben szabászati méretet kell megadni mm-ben! Ez azt jelenti, hogy az alkatrész ekorára lesz szabva élzáró nélkül!

Élzárás:
Minden alkatrészhez 2 tipusú élzárót lehet megadni pl.: 0,4 mm vastag és 2 mm vastag ABS, vagy 2 különböző színű 2 mm vastag ABS. Az élzárók közül a korpuszfehér lapokhoz a korp. feh. élzárót kell választani. Színazonos élzárót kell választani, ha azt szeretnék, hogy a bútorlappal azonos színű legyen az élzárásunk. Más-t akkor kell választani amennyiben azt szeretnénk, hogy egy eltérő színű élzáróval legyen élzárva az alkatrészünk, ezt a megjegyzésben kell megadni.
A “H” és “SZ” rubrikákba 1-est illetve 2-est lehet írni, attól függően, hogy hány hosszú (szálirányos) és hány rövid oldalt szeretnénk élzárni az adott élzáróval. Figyelem: a hosszú oldal nem minden esetben a ténylegesen hosszabb oldal, hanem az méretek megadásánál a “Hossz” mezőbe írt oldalt jelenti.

Példa:
Az alkatrészünk hossz: 800 mm, szél: 500 mm. Ebben az esetben az anyag száliránya 800 mm. Az élzárásnál az 1. tpusnál 2 mm-es színazonos élzárót kiválasztva, a H rubrikába 2-est az, SZ rubrikába 1-est írva, azt eredményezi, hogy 2 db 800 mm-es oldal és 1 db 500 mm-es oldal lesz élzárva. Ha a 2. tipusnál kiválasztunk egy 0,-es színazoznos élzárót, akkor már csak az SZ rubrikába írhatunk egy 1-est, íyg a maradék 500 mm-es oldalt 0,4 mm- vastag élzáróval élzárjuk.

Fontos: Az élzáró gép minden élzárt oldalnál 0,5 mm-t visszamar a panel éléből, így a panelek mérete a következőképpen változik élzárás esetén:
– 2 mm vastag élzárásnál a végső méret 1,5 mm-el vastagabb lesz élzárásonként, tehát 2 szemközti oldalt élzárvá összesen 3 mm-rel nő a méret!
– 1 mm-es élzáró esetén 0,5 mm-rel lesz nagyobb az alkatrész élzárásonként
– 0,4 mm vastag élzáró esetén a szabászati méretet kapjuk vissza, gyakorlatilag annyit mar vissza a gép amennyit az élzáró és a ragasztó épít.

Az adatok felvitele után a program csak az élzárást kalkulálja, ezek csak tájékoztató jellegű árak. Az “elküldés” gombra kattintva megkapjuk az árajánlat kérést, amit hamarosan visszaigazolunk, ebben fogja látni a szükséges anyagmennyiséget, a szabászati térképeket a határidőt és az árat. Elfogadás után indul a gyártás.

Általános információk

– Vállalási határidő min. 5 munkanap.
– Cégünk minden esetben 50% előleget kér a munka megkezdése előtt.
– A megrendelt szabott árut raklapokra helyezzük, csereraklap hiányában raklaponként bruttó 4000 Ft-ot számítunk fel.
– Csak egész táblákat és egész szál munkalapot értékesítünk, a maradékot is a rendelt alkatrészekhez csomagoljuk.
– Bútorlap táblaméret: 2800 x 2070 mm, ebből 20 mm leesik mindkét méretből szélezés miatt.
– Laminált munkalap méret: 4100 x 600/900/920 mm, itt a hosszméretből esik le 20 mm
– Fűrészlap vastagság 4,2 mm- ez minden vágásnál kiesik.